Escargots met brandnetel
Een bijzonder voorgerecht
voor 4 personen
Je hebt nodig:
Vuurvaste schaaltjes, speciaal voor slakken
150 gram bladerdeeg uit de diepvries
48 escargots uit blik
150 gram boter
4 teentjes knoflook
200 gram jong brandnetelblad
1 eiwit
1 eidooier
cayennepeper
zout
bloem
stokbrood
Zo maak je het:
Het bladerdeeg ontdooien en de slakken goed laten uitlekken ( bewaar het vocht)
De brandnetels in een vergiet doen en afspoelen met kokend water (om de brand er uit te halen)
Verhit daarna een klontje boter in een pan en fruit daarin de gesnipperde brandnetels, gekruid met peper en zout gedurende 5 minuten onder voortdurend omscheppen. Haal van het vuur af en laat het mengsel afkoelen.
Roer de rest van de boter romig in een kom en voeg het afgekoelde brandnetelmengsel toe, samen met het uitgeperste knoflook.
Vul elk holletje van de slakkenschaaltjes met een slak, besprenkel het met wat opgevangen vocht en dek af met de brandnetel/knoflookboter.
Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van 4 mm en steek hieruit rondjes die iets groter zijn dan de holletjes.
Besmeer de randen van de holletjes met eiwit en leg er een rondje bladerdeeg over. Goed aandrukken. Besmeer vervolgens de bovenkant met losgeklopt eigeel.
Plaats de schaaltjes in het midden van een voorverwarmde hete lucht oven en bak het gerecht op 200 graden gedurende ongeveer 10 minuten gaar.
Serveer direct met vers stokbrood en een droge witte wijn