Kip Yassa   

 

Een recept van kip met knoflook uit West Afrika

voor 4 personen 

 



 


Dit heb je nodig 

 

1 kip 

4-6 teentjes knoflook 

300 cc kippenbouillon 

4 eetlepels citroensap 

4 eetlepels goede natuurazijn 

1 kleine kool 

2 wortelen 

3 uien 

1 takje tijm 

1 laurierblad 

1 eetlepel mosterd 

1 groene peper 

arachideolie of maisolie 

zout en peper naar smaak 

 

Zo maak je het 

 

Voor de marinade

Plet de knoflookteentjes in een vijzel of haal ze door de knoflookpers. Haal de zaadlijst uit de groene peper, die je vervolgens snippert. 

Giet daarbij de azijn en citroensap en voeg er de gesnipperde ui en de groenten bij, evenals de mosterd, tijm en laurierblad.  

 

Afwerking: 

Leg de in stukken gesneden kip in een schaal en giet daar de marinade over. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat hem ongeveer 12 uur staan. 

Haal dan de kipdelen uit de marinade en bak ze in hete olie tot ze bruin zijn. Voeg dan de fijngesneden kool, wortel en de uien uit de marinade toe en laat deze een paar minuten mee braden. Blus af met de kippenbouillon en laat de kip op een zacht vuur in ongeveer 40 minuten gaar worden. Op het laatst voeg je peper en zout naar smaak toe. 

Serveren met rijst of couscous