Brandnetelsoep 

(voor 6-8 personen) 

Maaltijdsoep

  Onder dit recept vind je brandnetelsoep als voorgerecht

Je hebt nodig:

 

2 liter kippen- of groentebouillon.

een volle vergiet vers geplukt jong brandnetelblad

een bosje verse kervel

twee stronkjes witlof

een steel prei

een kleine knolselder

twee aardappelen

een half theelepeltje anijszaad

een takje salie

peterselie
peper

zout


Zo maak je het:

 

Verhit de bouillon tot tegen het kookpunt en voeg de in stukjes gesneden prei, aardappel en knolselder toe. Houdt de temperatuur tegen het kookpunt aan en voeg na ongeveer 10 minuten de fijngesneden witlof toe (verwijder het bittere hart!).

Na nog eens 10 minuten voeg je brandnetel, kervel, salie en anijs en toe. Laat de soep nog een minuut of 10 op een zacht vuur garen.

Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

 

Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer de maaltijdsoep versierd met een takje peterselie.

Lekker met stokbrood.

 

Brandnetelsoep als voorgerecht

 

Wil je brandnetelsoep als voorgerecht serveren, verdubbel dan de hoeveelheid brandnetel en kervel en laat prei, knolselder, witlof en aardappel weg.

Verhit de bouillon tot tegen het kookpunt en voeg brandnetel, kervel, salie en anijs toe. Ongeveer 10 minuten laten garen.
Neem dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer hem, versierd met een takje peterselie, in voorverwarmde borden.