Witte bonen met Ardens gebraad
Hoofdgerecht
voor 2 personen

ardens gebraad

Dit heb je nodig:

250 gram Ardens gebraad(*)
300 gram gesneden groenten van het seizoen
150 gram champignons gesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 ui
1/2 theelepel peperkorrels, zeezout, mosterdzaad, gedroogde tijm, gedroogde rozemarijn.
In het seizoen neem je in plaats van gedroogd kruid ongeveer 2 takjes vers kruid.
1 theelepel gedroogde oregano of 4 takjes vers kruid
snufje anijszaad
1 blikje witte bonen in tomatensaus
klontje roomboter
olijfolie

Zo maak je het:

Stamp de gedroogde kruiden in een vijzel fijn. Verse kruiden ris je van de steel en snij zeer fijn. Mengen met een beetje olijfolie. Wrijf het vlees in met een deel van het kruidenmengsel.
Verhit de roomboter in een pan en braad het vlees aan beide zijden goudbruin. Temper het vuur, blus eventueel af met wat water en laat het vlees ongeveer 15 minuten gaar worden.

Verhit dan de olijfolie in een wok en roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn. Kruid de groenten met het andere deel van het kruidenmengsel en voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Laat het gerecht door en door warm worden en dien direct op.

(*) Ardens gebraad is varkensfilet dat licht gerookt is. Het is een Belgische specialiteit, die niet altijd in Nederland verkrijgbaar is.
Je kunt in plaats daarvan ook een ander stukje varkensvlees gebruiken, ook kipdijfilet is lekker bij dit gerecht