Schar met witlof-veldsla en gebakken aardappels
voor 2 personen





Dit heb je nodig:

2 scharren
4 middelgrote aardappelen
100 gram veldsla
1 stronk witlof
1 stuks zacht fruit van het seizoen
1 theelepel gedroogde oregano. In het seizoen 1 eetlepel gesnipperde verse oregano
1 theelepel mengsel van grofgestampte peper/zeezout/anijs/mosterdzaad
1 theelepel gedroogde dille. In het seizoen 1 eetlepel gesnipperde dille.
olijfolie
citroensap/ scheutje gembersiroop
klontje boter
bloem

Zo maak je het:

Schil de aardappels en kook ze in ongeveer 10 minuten bijna gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Snij de aardappels in grove stukken. Meng in een kom peper, zout anijs en mosterdzaad en voeg wat olijfolie toe. Strijk dit kruidenmengsel op het bakblik met daarop en vel bakpapier en leg de aardappelstukken er op Sprenkel er nog wat olijfolie over en zet het bakblik dan in het midden van de oven en temper tot 200 graden. Laat de aardappels ongeveer 20 minuten bakken, af en toe omkeren.

Maak in tussen de salade. Was de veldsla en verwijder eventuele wortels. Was de witlof, snij het bittere hart eruit en snipper de stronk. Snij het fruit in kleine stukjes en meng het door de sla. Maak een dressing van oregano, olijfolie, citroen en gembersiroop. Giet de dressing vlak voor het opdienen over de sla en meng deze even.

Bestrooi de scharretjes met iets peper, dille en een beetje bloem. Bak ze dan in hete boter goudbruin en gaar. Een keer keren.

Direct serveren.