Scholfilet met citroenmelisse en dille

voor 4 personen

Dit heb je nodig:

4 grote scholfilets
1 gehakte ui
4 takjes dille
4 takjes citroenmelisse
1 takje peterselie
1 komkommer
sap van 1 citroen
1 glas droge witte wijn
3 dl lichte room
bloem
olijfolie
25 gram boter
peper/zout

Zo maak je het:

Dep de scholfilets droog met keukenpapier, bestrooi ze met peper en wat zout en bestuif ze dan zeer licht met bloem.
Snij de komkommer in blokjes en blancheer die.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg 1 takje dille en de blaadjes van 1 takje citroenmelisse op de bodem. Leg daarop de scholfilets en schuif de schaal in een voorverwarmde oven. Laat de filets op een temperatuur van 180 gr. in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Maak intussen de saus. Daarvoor neem je twee takjes dille, de blaadjes van twee takjes citroenmelisse en de gehakte ui. Stamp deze ingrediënten fijn in een vijzel.
Zet een pan op het vuur en breng daarin de witte wijn en het citroensap aan de kook. Draai daarna het vuur laag en voeg er al kloppend de room en de boter aan toe.

Niet meer laten koken!

Voeg de geblancheerde komkommerstukje toe en laat de saus nog 5 minuten sudderen. Af en toe roeren.

Leg de gare scholfilets op een schotel en versier ze met gesnipperde citroenmelisse en dille.
Giet de saus in een sauskom en leg er een takje peterselie op.

Lekker met krieltjes en spinazie.