Pizza frutti di mare

voor 3-4 personen

Je hebt nodig

 

voor het deeg: 

300 gram witbroodmix
200 ml lauwwarm water
1 takje oregano
olijfolie 

 voor de vulling:
1 groot blikje tomatenpuree
125 ml lichte room
1 takje rozemarijn/2 takjes oregano
1 takje tijm/4 teentjes knoflook
1 takje basilicum
250 gram gemengde zeevruchten
1 blikje tonijn in water
6 ansjovisfilets
200 gram geraspte kaas 

peper 

zo maak je het 

 

Wrijf de oregano in een vijzel fijn of hak het zo fijn mogelijk.
Zeef de broodmix in een beslagkom en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Giet dan de helft van het lauwwarme water in de kom en begin te kneden. Voeg al knedend zoveel meer water toe dat het deeg soepel wordt. Kneed de oregano door het deeg en zet de kom dan afgedekt weg op een warme, in elk geval niet tochtige plek. Laat het deeg twee uur rusten. 

 

Als het deeg klaar is, kneed je het nog een keer door en rol je het dun uit, zodat het op een bakblik past, dat je belegd hebt met een vel bakpapier. Prik een paar gaatjes in het uitgerolde deeg.

Doe de tomatenpuree in een kom en voeg al kloppend zoveel lichte room toe dat het mengsel toch nog stevig blijft.

Leg 1 takje oregano, 1 teentje knoflook en de basilicum apart. Wrijf de overige kruiden zo fijn mogelijk in de vijzel en voeg er een theelepel olijfolie aan toe.  

Klop het kruidenmengsel door de tomatenpuree tot een samenhangende massa en strijk deze over de deegbodem. 

 

Leg hierop de zeevruchten, stukjes uitgelekte tonijn en de ansjovisfilets, die je minder zout hebt gemaakt door ze af te spoelen. 

Pers een teentje knoflook uit en verdeel het over de pizza. Datzelfde doe je met de fijngehakte oregano. Strooi dan naar smaak peper over de pizza. 

Bedek de pizza met geraspte kaas en schuif hem in een voorverwarmde oven. (200 graden).

 

Als de kaas gesmolten is en de randen mooi bruin zijn , dat is na ongeveer 15 minuten, is de pizza klaar. 

Haal hem uit de oven en bestrooi hem met fijngehakte basilicum. 

Direct serveren, eventueel met een frisse salade