Appels uit de oven   

een herfstig nagerecht
Voor vier personen

Dit heb je nodig:

4 zoetige stoofappels (bv. Rubens, Boskoop, Bellefleur) 

1 eetlepel (zelfgemaakte) zwarte bessenjam 

1 theelepel honing 

snufje kaneel 

1 theelepel zeer fijn gehakte rozemarijn
1 eetlepel geschaafde amandelen 

100cc vers geperst appelsap

8 blaadjes munt
boter 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Meng in een kom de bessenjam, honing, kaneel en rozemarijn. 

 

Wrijf een ovenschaal licht in met boter en zet de appels in de schaal. Verdeel de vulling over de appels en leg op elke vrucht een klein klontje boter. Strooi er wat amandelschaafsel overheen. 

Giet nu het appelsap in de ovenschaal en zet het geheel in de oven.
Stoof de appels gaar in ongeveer 35 minuten en laat het gerecht iets afkoelen. 

Versier elke appel met 2 blaadjes munt en dien het gerecht lauwwarm op.