Kruidige herfst soep

vegetarisch voorgerecht 

voor 4 personen

Je hebt nodig

 

1 ½ liter water
3 groentebouillonblokjes
1 middelgrote pompoen
200 gram gesneden soepgroenten (bv prei, wortel, ui, lavas, selderij)

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden*
1 snufje anijszaad
peper en zout 


* Provençaalse kruiden zijn een mengeling van verschillende kruiden die in de mediterrane keuken veel gebruikt worden, waaronder rozemarijn, tijm, oregano, lavendel.

Zo maak je het: 

 

Verwijder het zaad uit de pompoen en snij hem in grove stukken. Zet een ruime pan met het water op het vuur en leg er de bouillonblokjes in. Laat het water aan de kook komen en voeg dan de pompoen en soepgroenten toe. Strooi ook de Provençaalse kruiden en anijs bij het mengsel.
Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Neem de pan van het vuur en mix de soep met een blender.
Breng alles op smaak met peper en zout naar behoefte. 

 

Lekker, makkelijk en vlug klaar!