Pittige voorjaarssalade
met wilde kruiden

voor 2 personen

 

 

Dit heb je nodig

 

5 delen veldsla

1 deel duizendblad
1 deel weegbree

1 deel brandnetel

1 deel blad van paardenbloem

1 deel tuinkers

1 eetlepel verse citroenmelisse

1 eetlepel verse bieslook

1 eetlepel verse oregano

2 nét gaar gekookte aardappelen

½ komkommer

een paar takjes verse peterselie

peper/zout

Voor de dressing: olijfolie, citroensap, puntje mosterd.
peper en zout naar behoefte

 

Zo maak je het

 

Was de sla en de kruiden grondig. De kruiden zeer fijnsnijden. De aardappels en komkommer in blokjes snijden. Meng deze ingrediënten voorzichtig door elkaar, samen met de dressing. Voeg peper en zout naar behoefte toe.

Afmaken met een paar takjes peterselie.


Serveren met (stok)brood en knoflookboter