Penne alla siciliana

Kruidig Italiaans pastagerecht 

voor 4 personen



Dit heb je nodig

400 gram penne
80 gram pancetta (een Italiaanse variant van gerookt spek)
2 uien/4 teentjes knoflook
12 mooie blaadjes salie
2 takjes oregano, enkele blaadjes basilicum
3 (zongedroogde) tomaten
3 eetlepels marsala (Siciliaanse wijn, lijkt wat op sherry)
olijfolie
versgemalen peper/zout
parmezaanse kaas

( Mocht je geen pancetta en/of marsala vinden, gebruik dan resp. gerookt spek en dry sherry)

Zo maak je het

Snij de pancetta in fijne reepjes en de ui in dunne ringen. Snipper de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een pan en braad daarin de salieblaadjes tot ze mooi krokant zijn. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
In dezelfde pan laat je de uiringen en de pancetta bruinen. Op het laatst voeg je oregano, knoflook, peper en zout toe.
Afblussen met de wijn en op een klein vuur laten staan.

Kook intussen de penne al dente en giet het af. Bewaar iets van het kookwater om later, mocht het nodig zijn, de saus iets smeuïger te maken.

Meng de pasta door de saus en haal dan de pan van het vuur. Verdeel de penne over voorverwarmde borden en decoreer ze met de krokant gebakken salie en gesnipperde basilicum

Serveer de parmezaanse kaas er apart bij.