Jam van Sleedoornbessen

Een verfrissende, gezonde jam in winterse tijden

Dit heb je nodig:

1 kg rijpe sleedoornbessen (die ofwel een nacht in de vriezer hebben gelegen ofwel geplukt zijn na een nachtvorst.)
1/2 liter witte wijn
125 cc water
350 gram geleisuiker

Zo maak je het:

Was de bessen en doe ze in een pan. Overgiet ze met vers water tot zij onderstaan en laat ze een nacht rusten. Daarna het water afgieten. Voeg dan 250 cc witte wijn en 125 cc water toe.Onder voortdurend roeren worden de bessen gekookt tot zij zacht zijn. Na afkoelen afzeven.
Weeg de vruchtenbrij en doe er per kilo 250 cc wijn en 350 gram suiker bij.
Breng het mengsel aan de kook en laat het indikken tot een druppel blijft hangen aan de lepel.

Vul brandschone jampotjes met de jam en sluit ze af. Laat nu de jam afkoelen door de potjes omgekeerd op een droge doek te zetten.

Deze jam wekt de eetlust op, vooral wanneer je geen trek hebt vanwege een verkoudheid of iets dergelijks.