Peterseliesoep
vegetarisch  
4 personen  

Platte-en krulpeterselie

Je hebt nodig

 

1 liter groentebouillon 

100 gram verse gladde peterselie 

een paar takjes krulpeterselie 

1 grote ui 

2 stelen bleekselderij 

25 gram plantaardige margarine
1 eetlepel volkorenmeel 

room op soya basis 

zout en peper 

Zo maak je het

 

Snipper de ui fijn en snij de bleekselderij in stukjes.
Hak de peterselie in grove stukken en haal er eventueel de lange stelen uit.

 

Laat de margarine in een pan heet worden en voeg de ui, selderij en peterselie toe. Roer er het meel door en giet dan langzaam de groentebouillon toe. Steeds blijven roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat de soep een kwartiertje op een zacht vuur trekken, haal de pan van het vuur en laat de soep even afkoelen. Daarna pureer je hem met een staafmixer. 

Zet de pan weer op het vuur tot de soep goed heet is geworden. Voeg dan peper en zout naar smaak toe en roer een scheutje room door. 

 

Serveer de soep in voorverwarmde borden en versier dit  met een toefje krulpeterselie.