Kruidige kalfslapjes   

 Een Italiaans vleesgerecht

voor 4 personen

tijm

Dit heb je nodig

 

4 kalfslapjes 

1 takje tijm 

1 takje salie 

1 takje rozemarijn 

60 gram gehakte walnoten 

2 dl crème fraiche 

bloem 

boter 

peper, zout 

Zo maak je het 

 

Ris de blaadjes van de kruidentakjes af en maak deze fijn in de vijzel. Je kunt ze ook heel fijn snipperen. Hou enkele salieblaadjes achter. 


Bestrooi de kalfslapjes heel licht met bloem en bak ze in de boter bruin. Elke kant ongeveer drie minuten. 


Neem de kalfslapjes uit de pan en hou ze warm.

Roer de crème fraiche en de helft van de gehakte walnoten door de bakboter. Strooi er de vers gemalen peper  en zout bij. Laat het geheel even inkoken. 


Leg dan de kalfslapjes terug in de pan en bestrooi ze met de kruiden. (Hou een beetje van het kruidenmengsel achter) Laat het geheel 1 minuut laten sudderen.

 

Leg elk kalfslapje op een voorverwarmd bord en schep er saus overheen. Garneer dit met gehakte walnoot, fijngemaakte kruiden en een blaadje salie.

 

Lekker met pasta