Spaghetti met kippenlevertjes

Italiaans hoofdgerecht

voor 2-3 personen

Dit heb je nodig:

250 gram spagetti
300 gram kippenlevertjes
250 gram gesneden groenten, bv courgette, prei, ui, broccoli
100 gram gesneden champignons
4 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
3 theelepels gemengde gedroogde kruiden: basilicum, oregano, tijm, peterselie, rozemarijn.
In het seizoen gebruik je verse kruiden, fijngesnipperd, samen 3 eetlepels.
6 ansjovisfiltes
4 gedroogde tomaten.
In het seizoen 4  verse tomaten
1 blokje kippenbouillon
vers gemalen peper/zeezout
bloem
olijfolie

Zo maak je het:

Zet een pan water op met het bouillonblokje. Als het water kookt doe je de spaghetti erin en laat de pasta beetgaar worden.
Giet dan de spaghetti af in een vergiet en maak de slierten los met een vork.
Snij intussen de levertjes in stukjes. Snij vetrandjes en peesjes weg.
Strooi er peper en zout over en bedek ze met een beetje bloem.

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak daarin de levertjes tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de gesneden groenten, de champignons, knoflook, tomaten, ansjovisfiltets en kruiden toe. Schep steeds om en om tot de groenten beetgaar zijn.
Doe er de spagetti bij en blijf scheppen tot de pasta door en door heet is.

Meteen opdienen. Geraspte kaas mag er bij, maar hoeft niet.