Heldere Kippensoep

voor 4 personen

Je hebt nodig

1 soepkip in delen
1 1/2 liter water
1 laurierblad
1 takje salie
2 takjes lavas
1 bos lente-uitjes
1 eetlepel gesnipperde bieslook
2  bouillonblokjes
1 theelepel gembersiroop
peper en zout

Zo maak je het

Wrijf de kip in met peper en zout en zet hem op in een ruime pan met daarin 1 1/2 liter water koud water. Voeg het laurierblad toe en de grof gehakte kruiden. Laat de kip op een zeer zacht vuur gaar koken in ongeveer 3 uur. Het vlees moet van het bot afvallen.
Haal dan de kip uit de pan en hou de bouillon warm.

Verwijder botten, vel en vet en snij het overgebleven vlees in kleine stukjes. We hebben het niet meer nodig voor de soep, maar je kunt het invriezen om op een later tijdstip voor een ander gerecht gebruiken, bv een ragoût.

Giet de lauwe bouillon door een schone keukenhanddoek over in een andere pan en doe er de bouillonblokjes bij.
Snij de lente-uitjes fijn in ringetjes en voeg ze, samen met de gembersiroop toe aan de bouillon.

Laat de soep nog een paar minuten koken en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe en als laatste de gesnipperde bieslook.