Witlof met kip

Hoofdgerecht
voor 2 personen

Dit heb je nodig:

2 kippenbouten
500 gram witlof
1/2 theelepel peperkorrels en  mosterdzaad
tijm/ rozemarijn/grof zeezout en een snufje anijszaadjes, fijngemaakt in een vijzel.
nootmuskaat
geraspte kaas
bloem
maisolie

Zo maak je het:

Voorbereiding:
Smeer de kippenbouten in met het kruidenmengsel en strooi er wat bloem overheen. Maak de olie heet in een koekenpan en laat daarin de kippenbouten op hoog vuur aan beide kanten bruin worden. Laat dan de kippenbouten ongeveer een 1/2 uur verder garen op zeer laag vuur. Haal dan de pan van het vuur af.
Zet een pan water op en laat het aan de kook komen. Was intussen de witlofstronken en leg ze in het kokend water. Na ongeveer 15 minuten is de witlof beetgaar. Giet ze af en laat de stronken afkoelen.

45 minuten voor etenstijd:
Verwarm de oven voor op 220 gr. Smeer een ovenschotel in met een beetje boter. Snij de stronken witlof doormidden en snij het bittere hart eruit. Schik de witlof in de ovenschotel en strooi er een beetje nootmuskaat over.  Bedek de witlof met geraspte kaas en zet de schotel in de oven. Breng na 10 minuten de temperatuur op 190 graden.
Zet de pan met kip weer op een laag vuur, zodat de bouten verder kunnen garen.
Laat de witlofschotel nog 25 minuten op 190 graden garen totdat de kaas volledig gesmolten is en goud gaat kleuren.