Raapstelensalade met gerookte zalm  

 Vier de lente

voor 4 personen

 

Dit heb je nodig:  

 

Voor de salade

500 gram raapstelen
100 gram taugé
1 appel in stukjes
100 gram cashewnoten
150 gram geitenkaas in blokjes
150 gram gerookte zalm 

4 takjes dille
scheutje olijfolie 

 

Voor de kruidenmayonaise 

 

3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels crême fraiche
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels fijngehakte bieslook
½ theelepel gemalen mosterdzaad
peper en zout naar smaak 

 

Zo maak je het: 

 

Meng alle ingrediënten voor de kruidendressing door elkaar en laat dit ongeveer een kwartier rusten.


Was de raapstelen en snij ze in reepjes.
Was de taugé, giet er dan kokend water over en laat ze goed uitlekken.

Meng nu de raapstelen met de taugé en een scheutje olijfolie. Schep er dan voorzichtig noten, appel en kaas doorheen. 

 

Verdeel de salade over de borden en schik de zalm er boven op. Werk af met een takje dille.
Serveer de kruidenmayonaise er apart bij.

 

Lekker met stokbrood.