Aillée   

 

Een verstekende knoflooklooksoep in tijden van griep  

voor 4 personen

Dit heb je nodig 

 

500 gram runderpoulet 

1 liter water 

6 teentjes knoflook 

150 gram gehakte noten (amandelen of walnoten) 

150 gram champignons 

4 sneden brood 

bouquet garni (tijm, laurier, peterselie

zout en peper 

Zo maak je het 

 

Trek een stevige bouillon van de runderpoulet. Dit duurt enkele uren!
Snipper de knoflook en vermeng dit met de gehakte noten, de fijngesneden champignons en het verkruimelde brood. 

Wanneer de bouillon klaar is, giet je hem door een kaasdoek in een andere pan. Voeg het eerder gemaakte mengsel van knoflook, noten, champignons en brood aan bouillon toe, evenals het bouquet garni en de fijngesneden poulet. 

Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken en verwijder het bouquet garni.

 

Heet serveren met stokbrood