Kruidige paddenstoelensoep

Voorgerecht 

voor vier personen 

Eekhoorntjesbrood

Dit heb je nodig:

Voor de bouillon
1 liter water
1 potje wildfond
400 gram gesneden soepgroenten
3 teentjes fijngehakte knoflook
1 fijn gesnipperde ui
1 takje tijm
1 takje rozemarijn

voor de soep
500 gram gemengde paddenstoelen ( bv. kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood,  cantharellen, oesterchampignons, shiitake)
25 gram boter
2 takjes peterselie
peper en zout

Zo maak je het: 

 

Breng het water en het wildfond aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de gesneden soepgroenten, knoflook en ui toe. Laat dit mengsel ruim een uur zachtjes trekken samen met het takje rozemarijn en tijm.
 

Daarna laat je de bouillon even afkoelen en giet hem door een zeef. Leg nu een schone keukendoek over een soeppan en giet er voorzichtig de gezeefde bouillon door.  

 

Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in niet te kleine stukjes. Smelt de boter in een koekenpan en smoor daarin kort de gehakte paddenstoelen. 

 

Zet nu de bouillon weer op het vuur en voeg daar de gesmoorde paddenstoelen bij. Wanneer de soep door en door heet is breng je hem eventueel nog op smaak met een snufje zout en wat versgemalen peper.

Verdeel de soep over vier voorverwarmde borden en maak de soep af met een toefje verse peterselie.