Pompoensoep met koriander

voor vier personen

Dit heb je nodig:

1 middelgrote pompoen
1 liter groentebouillon
2 theelepels gemalen koriander
2 takjes grof gehakte koriander
1 theelepel gemalen komijn
50 gram fijngehakte gemberwortel
2 fijngehakte knoflookteentjes
1 gesnipperde ui
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het:

Ontdoe de pompoen van de zaden. Snij dan de pompoen in stukken.

Verhit de olie in een soeppan en laat daarin de knoflook, gember en ui glazig worden. Strooi er dan de gemalen koriander en komijn bij en roer het geheel goed door elkaar. Voeg dan de pompoenstukken toe en overgiet dit al roerende met de groentenbouillon.

Laat de pompoensoep ca.15 minuten zachtjes koken tot de pompoen zacht geworden is.

Haal de pan van het vuur en voeg er een takje grof gehakte koriander aan toe. Pureer de pompoensoep met een blender en zet de pan weer op het vuur. Goed door laten warmen.

Breng de pompoensoep op smaak met wat zout en peper en roer er vlak voor het opdienen het tweede takje grof gehakte koriander door.

Lekker met stokbrood.