Aubergine met lamsgehakt

   

Grieks hoofdgerecht

voor vier personen 


Je hebt nodig 


2 grote aubergines 

350 gram lamsgehakt 

125 gram champignons 

2 uien

1 prei 

2 takjes oregano
1 takje salie 

1 takje munt
1 takje rozemarijn
1 takje peterselie 

1 eetlepel gehakte lavas 

3 teentjes knoflook
olijfolie
½ liter groentebouillon 

geraspte kaas 

peper 

Zo maak je het 

 

Was de aubergines goed af en maak ze droog. Snij ze overlangs door midden en haal het vruchtvlees er uit. Dat gaat gemakkelijk als je het vruchtvlees aan de rand losmaakt met een mes en enkele sneden overlangs en dwars maakt. Je wipt dan het vruchtvlees er uit met een lepel. Leg de, nu lege, auberginehelften apart. 

 

Snij het vruchtvlees in stukjes evenals de uien en de champignons.

Giet een laagje olijfolie in een wok en laat het heet worden. Bak hierin onder voortdurend omscheppen de uisnippers en de champignons goudbruin. Voeg dan de auberginestukjes toe en zet het vuur lager. 

Na ongeveer 4 minuten haal je het mengsel uit de wok en zet het even weg.

Hou een takje oregano en de peterselie apart en wrijf de overige kruiden en de knoflook fijn in de vijzel. Meng het kruidenmengsel door het gehakt en bak het in de wok rul. Voeg naar smaak wat peper toe. 

 

Als het gehakt rul is, meng je het groentemengsel er doorheen en laat alles een minuut of 5 op een zacht vuur sudderen. 

Leg de auberginehelften in een braadslee en vul ze met het gehakt/groentemengsel. Bestrooi elke helft met geraspte kaas.
Giet de groentebouillon in de braadslee en zet het geheel in een voorverwarmde oven ( 200 gr).  


Na 30 minuten is de schotel klaar. Haal hem uit de oven en bestrooi de aubergines met gehakte oregano. Versier elke aubergine met een toefje peterselie. 

 

Meteen opdienen. 

Lekker met rijst of ciabatta