Aubergine met knoflook en miso   

Japans hoofdgerecht 

Voor 4 personen 

Dit heb je nodig: 

 

2 grota aubergines

2 rode uien, fijn gehakt 

4 tenen fijn gestampte knoflook
1 eetlepel gehakte bieslook
2 cm fijngestampte gemberwortel
400 gram bieflap in smalle reepjes gesneden
1 rode Spaanse peper
2 theelepels rode misopasta (pasta van gefermenteerde soja en zout)
2 eetlepels rijstwijn
2 theelepels honing
rijstolie (alt. arachideolie)

Zo maak je het: 

 

Verwijder de steelkant van de aubergine en snij de ongeschilde vrucht in de lengte in reepjes ter grote van een frietreepje. Doe deze in een kom koud water met een beetje zout en laat ze er ongeveer 15 minuten in staan.
Daarna afspoelen en goed droogdeppen. 


Snij de spaanse peper doormidden, verwijder de zaadlijst en snij de peper zo fijn mogelijk. 

 

Doe de miso samen met de rijstwijn en de honing in een kom en zet deze even apart. 

 

Verhit de olie in een wok en bak daar de auberginereepjes in tot zij goudbruin zijn. Haal ze uit de wok en zet ze even weg.
Giet nog wat olie in de wok en doe er nu de uien, knoflook en spaanse peper in. Voeg dan al scheppend de vleesreepjes toe en blijf om en om scheppen tot het vlees bruin geworden is.

Meng nu de misopasta door het gerecht en voeg dan de auberginereepjes toe. Blijf scheppen tot alle ingrediënten goed vermengd zijn. 

 

Garneer de aubergineschotel met de gehakte bieslook 

 

Lekker met rijst.