Tam konijn met rode kool en aardappels
Hoofdgerecht

voor 2 personen


Dit heb je nodig:

400-500 gram tam konijn in stukken
4 middelgrote aardappelen
300 gram gekookte rode kool
2 theelepels grofgestampte peper/zeezout/mosterdzaad, gemengd
2 takjes peterselie
1 flesje bruin bier
1 plakje ontbijtkoek
scheutje schenkstroop
2 dunne plakjes vet spek

Zo maak je het:

Wrijf de stukken konijn in met het mengsel van peper, zeezout en mosterdzaad. Smelt het spek helemaal uit en laat daarin de stukken konijn aan beide zijden goudbruin worden. Temper het vuur dan tot zeer laag en blus af met het bier. Voeg ontbijtkoek toe en en klein scheutje stroop. Laat het konijn nu ongeveer 2 1/2 uur zachtjes gaarstoven. Let op dat de pan niet droogkookt; giet er zo nodig wat water bij.

Kook de geschilde aardappelen tot ze gaar zijn en verwarm de rode kool. Als de aardappelen klaar zijn versier je ze met wat peterselie