Kruidige salade met kalkoen

lunchrecept met een Oosters tintje

voor 4 personen

Dit heb je nodig:

1 kopje rijst
500 gram kalkoenfilet in reepjes
1 cm gemberwortel
1 blikje waterkastanjes
125 cc kippenbouillon
2 eetlepels hoisinsaus
1/2 cm kaneelstokje
3 kruidnagels
snufje anijszaad
1 theelepel witte peperkorrels
1 theelepel dillezaad
3 blaadjes basilicum
2 blaadjes munt
1 takje koriander
6 sprieten bieslook
4 eetlepels geraspte wortel
4 bladeren ijsbergsla
rijstolie

Zo maak je het:

Breng water aan de kook en voeg dan de rijst bij. Roer even om en kook de rijst gaar.
Laat de rijst enkele minuten uit dampen.

Giet de waterkastanjes af en spoel even goed na. Hak ze dan in stukjes.

In een vijzel stamp je kaneel, kruidnagel, anijszaad, peper, en dillezaad fijn tot poeder.

Rasp de gemberwortel en hak basilicum, munt, koriander en bieslook fijn.

Neem 4 mooie bladeren van de ijsbergsla en was deze.

Verhit de olie in een wok en draai het vuur terug tot middelmatig.
Voeg nu de kalkoenreepjes en gember toe en blijf om en om scheppen tot de kalkoen gaar is (na ongeveer 6 minuten).

Meng nu de rijst, de kastanjes, de kippenbouillon, de hoisinsaus en gestampte kruiden door het vlees en schep alles even goed door elkaar. Laat het mengsel door en door heet worden.

Leg op elk bord een slablad en vul dit met het kruidige vlees/rijstmengsel.

Verdeel als laatste de gehakte kruiden en de geraspte wortel over het gerecht.

Lekker met stokbrood