Grapefruit met cognac
Een fris nagerecht
Voor vier personen

Dit heb je nodig:

2 grote grapefruits
100 gram ruwe rietsuiker
4 theelepels kaneel
4 muntblaadjes
4 eetlepels cognac


Zo maak je het:

Schil de grapefruits en verwijder alle witte vliesjes en ook de witte kern. Snij dan de vrucht in vier schijven.

Schenk in een grote pan 1/2 lier koud water en voeg daar suiker en kaneel aan toe. Verhit dit mengsel al roerende op een zacht vuur, totdat alle suiker is opgelost.
Breng het water nu aan de kook op een hoog vuur en laat het onder voortdurend roeren, 2 minuten koken.

Zet dan het vuur laag en leg de schijven grapefruit in het stroperige water. Laat dit nu ongeveer 5 minuten tegen de kook aan op het vuur staan.
Haal de schijven uit het stroopwater en leg ze op een serveerschaal. Giet de cognac erover en garneer elke schijf met een blaadje munt.

Dien warm of koud op.