Carpaccio van verse zalm

een zomers voorgerecht

voor 4 personen

Dit heb je nodig

300 gram verse zalmfilet
2 eetlepels fijn gehakte citroenmelisse
2 eetlepels fijn gehakte dille
2 takjes dille
1 eetlepel gehakte peterselie
4 toefjes peterselie
sap van 2 citroenen
2 eetlepels  goede olijfolie
100 gram veldsla
100 gram gepelde grijze garnalen
peper
zout

citroenmelisse

Zo maak je het

Meng in een glazen of aardenwerk schaal olie, citroensap, de gehakte kruiden en een snufje peper en zout.
Leg daarin de verse zalmfilet en zet de schaal, afgedekt, tenminste 12 uur in de koelkast. Keer de vis af en toe zodat alle smaakmakers de kans krijgen in de vis te dringen.
Als de zalmfilet klaar is, snij hem dan in hele fijne plakjes. Beleg vier borden met veldsla, die je hebt aangemaakt met wat olie. Schik daarop de plakjes zalm en versier ze met wat dille. Garneer elk bord met garnaaltjes en peterselie.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.