Kruidige pastaschotel di mama   
Een bewerkelijk recept, maar wel heel lekker!

voor 6 personen 

Lavendel

Dit heb je nodig 

 

1 courgette , 1 prei 

1 kleine groene kool, 1 wortel 

1 aubergine, 1 bakje champignons 

3 uien, 4 tomaten 

8 groene of zwarte olijven zonder pit 

1 blikje zoute ansjovis
4-6 teentjes knoflook 

3 blaadjes salie, 1 takje rozemarijn 

1 takje tijm,1 takje lavendel 

1 takje oregano, 3 muntblaadjes 

1 theelepel mosterdzaad 

Geraspte kaas (bv parmazan of mozerella) 

Goede olijfolie 

Peper 

Zo maak je het:

Maak alle groenten schoon en snij ze heel fijn. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Laat de olijven uitlekken en snij ze doormidden. 

Snipper de knoflookteentjes en doe die in een vijzel. Voeg daarbij de gesnipperde kruiden, waarvan je de houtige steeltjes hebt verwijderd. Met een paar druppels olie stamp je het geheel zo fijn mogelijk. 

Laat een beetje olie goed heet worden in een wok en laat de groenten, behalve de tomaten, onder voortdurend omscheppen daarin fruiten. Na een paar minuten voeg je de fijngestampte kruiden, de tomaten en de ansjovis toe.  

Giet een beetje water bij het mengsel en zet het vuur klein. Onder voortdurend roeren laat je de saus indikken. Voeg naar smaak wat peper toe. 

 

Serveer met spaghetti en geraspte kaas.