Peterseliesoep
vegetarisch
4 personen
Peterseliesoep
vegetarisch
4 personen
Platte-en krulpeterselie
Je hebt nodig
1 liter groentebouillon
100 gram verse gladde peterselie
een paar takjes krulpeterselie
1 grote ui
2 stelen bleekselderij
25 gram plantaardige margarine
1 eetlepel volkorenmeel
room op soya basis
zout en peper
Zo maak je het
Snipper de ui fijn en snij de bleekselderij in stukjes.
Hak de peterselie in grove stukken en haal er eventueel de lange stelen uit.
Laat de margarine in een pan heet worden en voeg de ui, selderij en peterselie toe. Roer er het meel door en giet dan langzaam de groentebouillon toe. Steeds blijven roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat de soep een kwartiertje op een zacht vuur trekken, haal de pan van het vuur en laat de soep even afkoelen. Daarna pureer je hem met een staafmixer.
Zet de pan weer op het vuur tot de soep goed heet is geworden. Voeg dan peper en zout naar smaak toe en roer een scheutje room door.
Serveer de soep in voorverwarmde borden en versier dit met een toefje krulpeterselie.