Perkedèl
Indonesische gehaktballetjes met knoflook
voor 2 personen
recept van Bep Vuyk
Perkedèl
Indonesische gehaktballetjes met knoflook
voor 2 personen
recept van Bep Vuyk
Dit heb je nodig
250 gram gehakt halfom
1 gekookte aardappel
1 ei
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel nootmuskaat
peper en zout
paneermeel
rijstolie
Zo maak je het
Maak de aardappel met een vork fijn en pers de knoflook uit. Meng het gehakt, het ei, de uien en de knoflook goed door elkaar. Voeg een snufje nootmuskaat toe en ook peper en zout naar smaak.
Maak van het mengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal en haal ze door de paneermeel.
Verhit de rijstolie goed heet en bak de perkedèl in de olie tot ze goudbruin zijn.
Lekker met rijst en een zoet-zure saus.