Share |
touchworld kruiden

 

 

Vogeltjes in de tuin hebben ook wel eens heibel

In onze tuin bied ik de vogeltjes het hele jaar door voedsel aan. In de zomer is het net een snackbar. Een of twee keer per dag komen vooral koolmezen, mussen en merels zich tegoed doen aan zaadjes, vetbollen en fruit om dan snel weer enorme hoeveelheden insecten te gaan verschalken om hun jongen mee te voeren.  In de winter zijn er veel meer vogeltjes: groenlingen, putters, koolmezen, mussen, pimpelmezen en staartmezen, roodborstjes, vinken, winterkoninkjes en tortelduiven. Het is een leuk gezicht om al die vogeltjes van heinde en verre op al dat lekkers te zien af komen. Als het er zo veel zijn, breken er af en toe onlusten uit. Ze vechten om dat éne plekje op de silo of tafel en dat gaat  zó snel dat je het vaak niet kunt volgen.

Tot ik het project Vliegkunstenaars van de Universiteit van Wageningen tegenkwam. Met high-speed camera's leggen amateurs én professionals de snelle vliegbewegingen van vogels en insecten vast. Je ziet dan in slow-motion wat ze nu feitelijk doen en dat is echt verbazingwekkend om te zien

Zo ook een gevecht tussen mussen bij een zadensilo, gemaakt door Liset Karman en Cees Keyer. Ze kregen voor dit filmpje een prijs van een vakjury.
Het jury commentaar kwam van Bas Haring: "Het mooiste filmpje vond ik het schijnbaar vredelievend tafereeltje van foeragerende vogeltjes. Dankzij de high-speed camera zie je de hardvochtige werkelijkheid van strijd tussen die zogenaamd lieve vogeltjes."

Hieronder zie je het treffen tussen opgewonden vogeltjes.   

Wil je  meer weten over dit project neem dan eens een kijkje op
www.vliegkunstenaars.nl

 

 

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro