Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Verbod Stierenvechten van Kracht

In Catalonië is stierenvechten per 1 januari verboden. Na een hele tijd getouwtrek hebben voor- en tegenstanders van het stierenvechten een compromis bereikt. Het verbod is zes maanden geldig en daarna wordt bekeken of er inderdaad sprake is van grote economische schade, het hoofdargument van voorstanders van het stierenvechten. Zij stellen dat een verbod een schade post van 300 miljoen per jaar betekent. Bovendien beroepen zijn zich op 'erfgoed', 'cultuur', en 'eeuwenoude traditie'.

Tegenstanders van stierenvechten willen een definitief einde van dit wrede vermaak waarbij stieren ernstig mishandeld worden. Eventuele schade, die zij lang niet zo hoog schatten, moet dan maar gecompenseerd worden. Een definitief einde aan stierenvechten zou een flinke stap vooruit zijn op de lange weg die moet leiden naar een verbod op alle 'amusement' waarbij dieren willens en wetens gekweld worden.

nu verbod stierenvechten, ganstrekken is aallang verbodenAl eeuwenlang hebben mensen er plezier in gehad dieren te mishandelen voor hun vermaak. Niet eens altijd met het wrede motief dieren te willen mishandelen. Men dacht vroeger dat een dier geen echte pijn kon voelen, laat staan gevoelens van angst, paniek of ontreddering. Spelen met dieren in de treurige hoofdrol vond men gewoon leuk. Tijdens de kermis was het ook in Nederland en België heel gewoon allerlei spelen te houden waarbij mensen een kat doodknuppelden, een gans de kop aftrokken of honden tegen stieren lieten vechten. Al deze 'vermaken'konden bogen op eeuwenlange tradities en toch raakten zij in ongebruik. Dat gebeurde toen de meeste mensen beseften dat een dier, net als zij, pijn kunnen lijden en dat het niet aangaat  een dier te mishandelen.

Nu komt er dus een (voorlopig) einde aan het traditionele stierenvechten in Catalonië en dat is een goede zaak. Oordeel zelf maar na het kijken van onderstaand filmpje.

 

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro