Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Sprinkhanen op het menusprinkhanen op het menu foto:hln

In het oosten van Australië hebben ze te kampen met een sprinkhaanplaag. De sprinkhanen hebben een gebied zo groot als Spanje in bezit genomen en vreten alles kaal. Een strop voor de boeren daar, die hun gewassen als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.   

Een pizzabakker in de regio kwam op het idee de veelvraten nuttig te gebruiken en introduceerde een nieuwe specialiteit: een pizza belegd met krokant gebakken sprinkhanen. 

 

Griezel je daarvan? Binnenkort zullen sprinkhanen en insecten ook in Nederland gewoon in het schap van de supermarkt liggen. Tenminste dat is het streven van Wageningen Universiteit, insectenkwekers en de overheid. In de zoektocht naar alternatieven voor vlees, staan insecten namelijk volop in de belangstelling en volgens hoogleraar Arnold van Huis zouden de winkels nu al vol kunnen liggen, ware het niet dat de consument er (nog) niet voor warm loopt. Gewoon een kwestie van mentaliteitsverandering, volgens de hoogleraar, want tenslotte smullen we ook van garnalen en escargots. 
 sprinkhanen lekker foto:hln

Wil je het eens proberen? Hieronder vind je een recept voor gefrituurde sprinkhanen. Het schijnt heel lekker te zijn als snack. Er is echter één maar….ik weet niet hoe je aan die beesten komt, want ik heb dit recept nog niet geprobeerd!

Maak van bloem en koud water een glad beslag en breng het op smaak met zout en peper. Verwijder de poten en de vleugels van sprinkhanen en doop ze een voor een in het beslag. Bak ze in olie krokant en laat ze uitlekken. Warm opdienen met een schaaltje chilisaus. Eet smakelijk!    

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro