Share |
touchworld kruiden

 

 

De Maas in beeld van bron tot delta

 

De Maas staat in de top 10 van grote en belangrijke rivieren van Europa. Tot nu toe bestond er geen Nederlandstalig boek over deze bijna 1000 km lange rivier. Daar is sinds kort verandering in gekomen.

In “Moeder Maas, een rivier om van te houden heeft Margriet van Stratum met meer dan 500 foto’s en interessante verhalen de Maas sprekend in beeld gebracht. Van de bron in noord Frankrijk tot de monding in de Nederlandse delta.

 

 

Margriet van Stratum over haar boek: “Er is zoveel te vertellen over de Maas, over de natuur, de oeverbewoners en het economisch belang. Bovendien heeft de Maas altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en ook die sporen zijn nog steeds zichtbaar. Het was een ware uitdaging om dit allemaal in één boek samen te brengen.”

Na een gedegen voorbereiding begon zij met haar fotosessie bij de bron en reisde vanuit Frankrijk, via Belgie tot aan de Nederlandse delta, deed onderzoek ter plaatse en sprak met oeverbewoners en schippers. Met haar achtergrond in geschiedenis en natuurbeheer heeft ze met oog voor details gezocht naar de verhalen die aan de Maas verbonden zijn. 

 

Maasliefhebbers, van toerist tot natuurbeschermer, schipper of oeverbewoner zullen een bron van herkenning en nieuwe informatie vinden. Maar ook mensen die niet zo bekend zijn met de Maas zullen geboeid raken door het verhaal over deze bijzondere rivier. Als een groot avontuur maken zij kennis met de oeverbewoners en hun vaak harde geschiedenis, lezen over het economisch en strategisch belang van de Maas door de eeuwen heen, varen ze mee op binnenvaartschepen en plezierjachten en genieten ze van de schitterende natuur, de mystiek van de Ardennen en de charme van het laagland. Dat en nog veel meer maakt dit boek voor iedereen interssant.

 

Moeder Maas is een uitgave van de Stichting Twinkle-U.

Het is via de website verkrijgbaar of via de boekhandel. Voor meer info www.moedermaas.nl

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro