Share |
touchworld kruiden

 

 

 

 Lanterfanten in het oerwoud

In de regenwouden van Zuid Amerika leeft een bijzonder zoogdier. Het is traag, slaapt bijna de hele dag en eet bladeren. Het leeft in bomen en in zijn pels vinden allerlei micro organismen en insecten een veilig thuis.

De luiaard, want zo kennen we dit dier, komt uit een oeroud geslacht, net als zijn neef de miereneter. Hun verre voorvaderen hebben nog dinosaurussen zien rondlopen en dat is toch alweer 60 miljoen jaar geleden.

Luiaards zijn weliswaar lanterfanters pur sang, maar toch geen gemakkelijke prooi voor hun natuurlijke vijanden zoals roofvogels en slangen.
Ze zijn meesters in camouflage, daarbij geholpen door algen die tussen hun pelsharen groeien. Het geeft hun pels een groenige tint: heel geschikt als je in een boom leeft.
Bij gevaar houden ze zich urenlang doodstil en als het moet kan een luiaard wel 40 minuten zijn adem inhouden. Ook kunnen ze zich van grote hoogte laten vallen, zonder noemenswaardig letsel op te lopen.

Luiaards zijn vertederende dieren, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Het is opgenomen in het Aviaros opvangcentrum voor luiaards in Costa Rica.

 

 

bron: Aviaros del Caribe Sloth Sancyuary

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro