Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Las Vegas is hot

Las vegas is hot foto: reutersMGM Resorts, een superchic hotel in Las Vegas zit met een brandend probleem. Geconcentreerd zonlicht, veroorzaakt door reflecterende hotelramen, veroorzaakt ernstige verbrandingen bij de gasten.

Daar had de architecht van het pas opgeleverde hotel niet aan gedacht, toen hij het moderne, van veel ramen voorziene gebouw ontwierp.
Toch ligt het wel een beetje voor de hand, Las Vegas ligt immers midden in de woestijn, waar de zon uitbundig schijnt.
Het zonlicht botst als het ware tegen de ramen en kaatst het als geconcentreerde stralen terug: net op de plek waar het zwembad ligt. Gedurende 90 minuten per dag doet zich dit fenomeen voor en veroorzaakt ernstige verbrandingen bij gasten die daar liggen te zonnebaden.

De hoteleigenaar heeft geprobeerd het probleem op te lossen door het plaatsen van zonnefilters op elk van de 3000 ramen, maar de reflectie blijft en is op sommige plaatsen zo sterk dat de filters gewoon verbranden.

Een gast vertelde hoe hij een brandend gevoel kreeg op zijn hoofd terwijl hij een baantje trok in het zwembad. Hij dacht dat er teveel chloor in het water was en ging er uit.
Maar ook aan de kant, onder een parasol, werd hij in korte tijd zo rood als een kreeft. Hij rook zelfs dat zijn haar aanstalte maakte om in brand te vliegen.

Het hotel is naarstig op zoek naar een betere methode om het zonneprobleem op te lossen en tot die tijd blijft Las Vegas ook op dit gebied "the hottest place to be".

bron: Reuters

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro