Share |
touchworld kruiden

 

 

Invasie van de pythons

Het moerassige gebied Everglades in Florida is een van de grootste natuurgebieden ter wereld. De haast ondoordringbare wildernis is de habitat van verschillende soorten reptielen, zoogdieren en vogels, die hier in een natuurlijk evenwicht leven. Sinds jaar en dag staat hier de alligator aan de top van het voedselketen, maar daar komt nu snel verandering in. De Birmese python deed een twintigtal jaar geleden zijn intrede in de Everglades en dreigt nu het hele gebied over te nemen. 

De Birmese of tijgerpython is een wurgslang, die thuishoort in zuidoostazië. Ze zijn in het Westen geliefd als huisdier vanwege hun prachtige tekening en doorgaans rustige karakter. De pythons worden verkocht als een lief klein slangetje maar met de juiste voeding en huisvesting zijn het binnen 3 jaar enorme beesten.
Deze worden nogal eens losgelaten omdat de eigenaar zo'n bakbeest niet meer wil. Zo ook in de Everglades, waar de python geen natuurlijke vijanden heeft en  zich in razendsnel tempo kon vermeerderen. Je ziet nu met gemak exemplaren tot wel 9 meter lang. die meer dan 100 kg wegen.

De gevolgen zijn onthutsend: De inmiddels tienduizenden slangen eten alles op wat beweegt, tot alligators toe. Kleinere zoogdieren zoals konijnen, wilde katten en wasberen zijn er haast niet meer te vinden in de everglades en ook vogels en grotere zoogdieren leggen massal het loodje.  
Inmiddels zijn pythonjagers ingeschakeld om zoveel mogelijk slangen te vangen, maar of dat soelaas biedt?
Onderstaande korte reportage is jammer genoeg in het Engels, maar de beelden spreken voor zich! 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro