Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Hollywood aan de Rijn  

 

Hollywood staat bekend om zijn beroemde sterren, maar ook in Duitsland ontbreekt het daar niet aan. Weliswaar zijn het geen mensen, maar de rages zijn er niet minder om. 

 

Na Knut de ijsbeer en Paul de helderziende octopus, is de nieuwe rijzende ster de schele opossum Heidi.schele heidi copyright Leizig Zoo

Na een reportage over de nieuwe aanwinsten van de Leipziger Zoo, werd de loensende Heidi in korte tijd een echte beroemdheid.
Toch krijgt niemand het dier nog te zien want zij zit, samen met haar zusje Naira en het mannetje Teddy tot 1 juli in quarantaine. Pas dan worden de dieren uitgezet in de tropenkas Gonwanaland. 


Heidi heeft niet veel last van haar loensende blik. Opossums zijn nachtdieren en oriënteren zich voornamelijk met hun neus.

 

Hoe lief ze er ook uit ziet, Heidi is geen dier om zonder handschoenen aan te pakken. Opossums horen tot de familie van buidelratten en kunnen gemeen bijten. Ze komen voor in Noord- en Midden Amerika. 

De alleseters leiden hun vijanden om de tuin door zich dood te houden. Iets wat ze wel 6 uur aan een stuk kunnen volhouden. Daarbij scheiden ze een smerig ruikende vloeistof uit en dat maakt ze in hun natuurlijke habitat niet erg geliefd. 


De Zoo van Leipzig heeft inmiddels alle rechten geclaimd op Heidi, want de commercie draait al op volle toeren.
Alle royalties  o.a van het Heidilied, tshirts, knuffeldieren en wat dan ook gaan overigens integraal naar een neushoornprojekt in Borneo. 

 

bron Leipziger Zoo 

 

  

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro