Share |
touchworld kruiden

 

 

Gevoelige Varkens

Optimisme en pessimisme zijn gevoelens die niet alleen mensen ervaren. Ook varkens zijn in staat alles van de zonnige kant te zien of juist in een dip te raken. Het hangt er maar van af  hoe hun leefomstandigheden zijn.gevoelig varken foto: margriet van stratum

Engelse onderzoekers van de Universiteit van Newcastle deden de proef op de som door varkens aan te leren het geluid van een belletje te associeren met iets aangenaams en het geluid van wapperend plastic te verbinden aan een onaangename ervaring.
Daarna werden de dieren in twee groepen verdeeld. De ene groep werd ondergebracht in een ruime stal met veel licht en stro, terwijl de andere groep het moest doen met een krappe stal zonder stro op de grond.

De onderzoekers maakten nu een heel ander geluid. De varkens in de prettige stal kwamen er direct op af, in de hoop iets lekkers te krijgen. De varkens in het krappe onderkomen bleven weg in de veronderstelling dat het nieuwe geluid ook weer iets onaangenaams met zich mee zou brengen.

"Het werkt precies zoals bij mensen, legde dr. Catherine Douglas uit. Het is een kwestie van waardeoordeel: is het glas half vol of half leeg."

Het onderzoek werd gedaan om aan te tonen hoe belangrijk de leefomstandigheden van vee zijn voor hun welbevinden.
Eerder deed het team van dr. Douglas onderzoek naar koeien. De dieren met een naam die meer aandacht kregen, gaven beduidend meer melk dan hun naamloze soortgenoten.

bron: Herald Sun Aus

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro