Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Gemarineerde sardientjes met dille

Lunchgerecht

4 personen

Dit heb je nodig:

6 gefileerde, verse, sardientjes
2 augurken
2 sjalotjes
100 gram veldsla
4 takjes dille
1 eetlepel gehakte dille
2 tomaten
2 eetlepels grof zeezout
olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel balsemico azijn
zout en peper

Zo maak je het:

Schik 3 filets in een schaal met de binnenkant naar boven. Strooi er een flink deel van het zout op en leg dan de andere drie filets met de binnenkant onder op de eerste drie. Druk ze een beetje aan en zet de schaal minstens 2 uur, afgedekt in de koelkast.

Snij de augurken in heel fijne plakjes en strooi er de rest van het zout op. Laat dit ongeeer een halfuur marineren.

Haal na 2 uur de sardientjes uit de koelkast en spoel het zout onder koud stromend water weg. Droog ze dan met keukenpapier en leg ze naast elkaar op een schaal.
Giet er dan de wijnazijn over en laat ze 15 minuten staan. Daarna dep je ze droog en bestrijk je ze met wat olijfolie.
Zet de schaal, afgedekt, in de koelkast tot gebruik.

Snipper de sjalotten en leg ze 5 minuten in ijskoud water, waarna je ze goed droogdept.

Spoel de augurkschijfjes goed af onder koud stromend water en dep ze droog.

Vermeng in een schaal de augurkschijfjes, gesnipperde sjalotjes en de gehakte dille. Schep er dan de balsemicoazijn, wat olijfolie en versgemalen peper doorheen.

Was de veldsla en ontdoe ze van hun worteltjes. Sla het overtollig water goed af.

Was de tomaten en snij ze in schijfjes.

Neem vier borden en verdeel daar de veldsla over. Schik het mengsel van augurk, dille en sjalot in het midden en leg de sardientjes er bij. Maak de salade af met de tomaatplakjes, die je versiert met een takje dille.

Lekker met geroosterd brood.

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro