Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Een opmerkelijke vriendschap   

 

 

themba en albert foto daily mirrorSchaap Albert en olifant Themba zijn een opmerkelijk vriendenpaar. Ze zijn altijd samen en doen elkaar in alles na. Voor zover dat natuurlijk kan. Ze stoeien zelfs met elkaar en Themba is dan extra voorzichtig. 

 

Toen Themba zes maanden oud was, verloor hij zijn moeder en werd verstoten door de rest van de kudde. Wildrangers namen het dier mee naar het dierenopvangcentrum van Shamwari in Zuid Afrika, waar hij Albert ontmoette.  

 

Het was geen vriendschap op het eerste gezicht, dat niet. In eerste instantie joeg Themba achter Albert aan en die verstopte zich in een stal waar de olifant niet in kon. Daar hield hij zich 12 uur verborgen voor zijn achtervolger. De olifant was echter erg nieuwsgierig naar het wollige dier in de stal en stak zijn slurf door een gat om een en ander eens beter te onderzoeken. Kennelijk vond Albert het geaai over zijn rug wel fijn en besloot uit de stal te komen. Themba week niet meer van zijn zijde en zo sloten de twee een innige vriendschap.

 

De beheerders van het park waren in eerste instantie bezorgd. Hoe moet een olifant opgroeien die denkt dat hij een schaap is? Maar het omgekeerde bleek waar. Albert gedraagt zich als een olifant en eet zelfs doornige acaciabladeren, het lievelingskostje van olifanten waar een normaal schaap zijn neus voor optrekt. 

 

Jammer genoeg voor de twee is het beleid van het wildpark er op gericht om Themba, wanneer hij volwassen is, in het wild los te laten. Dan komt er een eind aan deze wel heel bijzondere vriendschap. 

 

bron dailymail 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro