Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Cholera epidemie in Haïti

In het straatarme Haïti, dat in januari al zwaar getroffen werd door een aardbeving, is een cholera epidemie uitgebroken.

De uitbraak van deze besmettelijke ziekte heeft al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Ruim 10000 mensen hebben zich met ziekteverschijnselen bij ziekenhuizen gemeld.

De zieken sterven door uitdroging als gevolg van ernstige diarree en braken, soms al binnen enkele uren. Vooral ouderen en kleine kinderen zijn kwetsbaar.

 

orkaan tomas veroorzaakte grote overstomingen in haitiDoor orkaan Tomas heeft Haïti op dit moment te kampen met extreme regenval. Grote delen van de stad Leogane zijn overstroomd. Ook de hoofdstad Port-au-Prince is niet gespaard gebleven. Al het vuil stroomt via de hoger gelegen straten en open riolen naar de laagst gelegen gebieden van de stad. De verwachting is dat de extreme regenval de komende dagen aanhoudt. Het regenseizoen duurt nog zeker tot eind november.

In het Westen is cholera, die veroorzaakt wordt door een bacterie, sinds het einde van de 19e eeuw onder controle. Dat komt voornamelijk door schoon drinkwater, een doelmatig rioleringssysteem, persoonlijke hygiëne en voldoende voeding.
Allemaal zaken die in Haïti onbestaande zijn, zeker na de natuurrampen van dit jaar.

bron: Rode Kruis

Onderstaand filmpje geeft een indringend beeld van de ernstige gevolgen die natuurrampen kunnen hebben voor de mensen die er slachtoffer van worden. 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro