Share |
touchworld kruiden

 

 

 

Bananen houden van Mozart

 

In 1973 schreef Dorothey Retallack een boek over de invloed van muziek op planten. Sindsdien zijn er veel onderzoeken geweest over de invloed van muziek op alle levende wezens. De wetenschap is er nog lang niet uit, maar Japanse kwekers wel.  

 

In een supermarkt in Tokio liggen ze te koop: mozart bananen foto: toyoka chuo seika

Mozart Bananen.
Deze vruchten zijn afgerijpt in koelcellen waarin Mozart’s piano- en vioolconcerten te horen zijn. De producent is er van overtuigd dat de bananen veel zoeter zijn dan hun soortgenoten die het zonder muziek moeten stellen.

 

Ook tomaten die eenzelfde behandeling kregen, smaken beter en bevatten meer ijzer en vitamine C. 

Niet alleen bananen en tomaten krijgen deze muzikale injectie: zelfs bij het produceren van sojasaus en noedels maakt men gebruik van deze ongewone techniek.

In Japan werd eerder al muziek van Mozart gebruikt tijdens het brouwproces van sake, een brandewijn gebaseerd op rijst.
De brouwerij in kwestie experimenteerde 20 jaar met verschillende muzieksoorten en koos uiteindelijk voor de 41e symfonie en het pianoconcert nr. 20 van Mozart.”Door deze muziek enkele uren per dag te laten horen, geurt onze sake beter en is beduidend milder van smaak”, aldus een woordvoerder van de brouwerij. 

 

Het schijnt allemaal te maken te hebben met de frequentie van de muziek. In 1993 verscheen een studie van de Universiteit van Californië  waarin dit fenomeen voor het eerst beschreven werd. Het werd bekend onder de naam ‘Mozart effect’. 

 

bron: Japan Times  

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro