Share |
touchworld kruiden

 

 

Ebby, oudste hond ter wereld    

Paul Jones met zijn hond Ebby foto: thisissouthwales

De collie Ebby uit South-Wales, in Groot Brittannië, is de oudste hond ter wereld. Zijn eigenaar, Paul Jones, is drukdoende de benodigde papieren bij elkaar te krijgen, die Ebby’s leeftijd moeten bewijzen. Dat lijkt wel te lukken want Paul heeft zijn hond in 1987 laten registreren bij de plaatselijke dierenarts. Die wist hem toen te vertellen dat de pup ongeveer 9 maanden oud moest zijn. Een beetje rekenwerk laat zien dat Ebby nu op zijn minst 22 jaar is, een opmerkelijk hoge leeftijd voor een hond. 

“Ze rende mijn steenhouwerij binnen en verstopte zich onder mijn bureau. Ik zette haar buiten, maar ze was sneller terug dan ik.Ten einde raad bracht ik haar naar het asiel, maar er kwam geen eigenaar opdagen. Toen heb ik haar maar mee naar huis genomen”, zo herinnert Paul zijn eerste ontmoeting met Ebby “. 

Sindsdien is Ebby de trouwe metgezel van de inmiddels gepensioneerde mijnheer Jones. Zij is nog steeds goed gezond al hebben de jaren wel hun tol geëist. Ze is een beetje doof en haast blind en ook lange wandelingen kan ze niet meer aan. In haar dagelijkse bezigheden wordt ze geholpen door Ivy, de 13 jarige herdershond van de familie, die de oude dame overal volgt en er voor zorgt dat ze de weg naar haar mand weer kan vinden. 

Volgens Paul is het lange leven van Ebby te danken aan dagelijkse wandelingen, veel liefde en elke dag een levertraanpil. En als ze uiteindelijk dood gaat krijgt ze een graf in de tuin met een passende grafsteen, zo verzekert hij. 

Wanneer de benodigde papieren in bezit zijn van het Guinness Book of Records is Ebby officieel de oudste hond ter wereld en stoot ze de huidige recordhouder, de 20-jarige dashond Otto van de troon. 

Bron: thisissouthwales 3 november 2009 

 

  

  

 Kruidenplanten bestellen?

  

goede kruidenremedies zijn hier te koop!

 

behoefte aan extra vitaminen en mineralen?

natuurlijk mooi met

 

Deze site werd gebouwd met XSitePro